Rupixen com Q59 Hmz K38e Q unsplash 1

Bedrijven

Wat kost een advocaat arbeidsrecht?

24 februari 2023 mr. Aleid Kanis

In het juridische systeem is een advocaat arbeidsrecht een belangrijke schakel. Een advocaat arbeidsrecht helpt mensen die vragen hebben over hun plichten als werkgever en hun rechten als werknemer. Heeft u problemen op uw werk of met één van uw werknemers, dan is het belangrijk dat u een goed opgeleide advocaat arbeidsrecht treft. Een advocaat arbeidsrecht is gespecialiseerd in arbeidsrecht en kan u dus adviseren over arbeidszaken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan het opstellen van contracten, het behandelen van arbeidsgeschillen en het beoordelen van arbeidsvoorwaarden. Maar wat kost een advocaat arbeidsrecht? In dit blog vertellen wij u er meer over.

Wat doet een advocaat arbeidsrecht?

Een advocaat arbeidsrecht heeft een grondige kennis van rechtspraak, arbeidswetten en procedures. De advocaat helpt werknemers bij het begrijpen van rechten, zoals bijvoorbeeld werktijden, salaris, ontslag en ziekteverlof. Werkgevers kunnen bij een advocaat arbeidsrecht terecht als ze vragen hebben over het betalen van salarissen, het naleven van arbeidswetten en het instellen van een veilige werkomgeving. De arbeidsrecht advocaat zorgt ervoor dat uw belangen beschermd worden.

Heeft u een arbeidsrecht advocaat nodig? Dan is het belangrijk dat u er één treft die u kan helpen bij het oplossen van uw arbeidsgeschillen, contract onderhandelingen, rechtszaken en geschillenbeslechting. Een advocaat arbeidsrecht geeft daarnaast advies over arbeidsrechtelijke kwesties, zoals regelingen voor achterstallig loon, het schrijven van arbeidscontracten, arbeidsdiscriminatie, ontslagprocedures en andere kwesties die arbeidsgerelateerd zijn.

Wat kost een advocaat arbeidsrecht?

Als u op zoek bent naar een arbeidsrecht advocaat, dan zult u verschillende tarieven tegenkomen. Kiest u voor een advocaat arbeidsrecht met zeer veel ervaring, dan bent u al snel tussen de 300 en 400 euro per uur kwijt. Een advocaat met minder ervaring zal tussen de 100 en 200 euro per uur rekenen. Gemiddeld genomen kost een arbeidsrecht advocaat dus tussen de 200 en 300 euro per uur. Dit betekent dat de kosten aardig kunnen oplopen, maar als u een rechtsbijstandverzekering heeft, dan kunt u een gedeelte van de kosten vergoed krijgen. Heeft u geen rechtsbijstandverzekering, dan heeft u mogelijk recht op een advocaat van onvermogen.

Wat is het verschil tussen een advocaat en een jurist?

U heeft bij een arbeidsgeschil niet altijd een advocaat nodig. In de meeste gevallen kunt u ook een jurist inschakelen. Een jurist is goedkoper dan een advocaat, waardoor u de kosten ook lager kunt houden. Maar wat is precies het verschil tussen een advocaat en een jurist?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een advocaat en een jurist. Een advocaat arbeidsrecht is bijvoorbeeld wel een jurist, maar andersom is dit niet altijd het geval. Beide hebben een universitaire rechtenstudie gevolgd. Een advocaat moet hierna nog een driejarige opleiding tot advocaat volgen. Zowel een jurist als advocaat zijn bevoegd om voor de kantonrechter op te treden. Alleen een advocaat is bevoegd om voor de rechtbank op te treden.

Meester en Meester; maakt recht voor iedereen toegankelijk

Meester en Meester is een juridisch adviesbureau dat staat voor een veilige en rechtvaardige samenleving. Heeft u een advocaat arbeidsrecht nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Meester en Meester biedt rechtsbescherming aan particulieren, bedrijven en de overheid.

Voor niet-juristen kan de juridische wereld soms onbegrijpelijk zijn. Bij Meester en Meester komt talent en kennis samen. Wij maken recht voor iedereen toegankelijk en ontzorgen onze klanten op juridisch vakgebied. Heeft u onze hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via ons contactformulier of per e-mail op info@meesterenmeester.nl. We zijn ook telefonisch bereikbaar op 088-0665002. Onze kantoren zijn gevestigd in Zwolle en Kampen, maar we zijn werkzaam in heel Nederland.

Deel dit artikel

Direct hulp bij uw vraagstuk?