Huur of verhuur je een woning? Of ben je van plan een nieuw huis te kopen? Hier komen veel juridische aspecten bij kijken, zoals bijvoorbeeld huur- en koopovereenkomsten, WOZ-waarde en erfgrenzen. Het is hierbij erg belangrijk om te weten wat je rechten en plichten zijn. Vraag onze specialisten om advies en voorkom onverwachte problemen.

Bonje met de buren? Je bent niet de enige. Het komt vaak voor dat er problemen tussen buren zijn over bijvoorbeeld geluidsoverlast, pesterijen en de tuin. Dit is een vervelende situatie, waarmee u elke dag weer wordt geconfronteerd. Soms is het niet meer mogelijk dit samen op te lossen. Schakel nu een van onze specialisten in om snel een oplossing te vinden.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij adviseren en ondersteunen bij geschillen tussen jou en je buurman. Denk hierbij aan het toelichten in begrijpelijke taal van je rechten en plichten, zoals de wet- en regelgeving over erfgrenzen of privacy. Ook stellen wij juridische documenten op, zoals bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsstelling als er schade is ontstaan aan je woning door een verbouwing van de buren. Het kan verder ook zijn dat je zelf wil verbouwen, maar de aanvraag van een omgevingsvergunning door de gemeente is afgewezen. Hiervoor is het aan te raden je te laten helpen bij het opstellen van het bezwaarschrift tegen dit besluit. Wij kunnen bijstaan in juridische procedures, maar voorkomen is natuurlijk beter. Wanneer je een woning huurt, verhuurt of wil kopen, geven wij advies in het opstellen van bijvoorbeeld huur- en koopovereenkomsten. Ook bieden wij advies bij vraagstukken over samenlevingscontracten, huurgeschillen, overdracht en verkoop.

Staat jouw kwestie er niet tussen? Neem dan alsnog contact met ons op. Onze specialisten hebben een brede kennis over verschillende onderwerpen die te maken hebben met wonen.

Wonen en buren1

Neem contact met ons op!

Meer weten over onze diensten?

Meester en Meester ondersteunt particulieren, bedrijven en de overheid bij uiteenlopende juridische- en veiligheidsvraagstukken. Wij werken met specialistische en innovatieve adviseurs die hun vak verstaan en werken vanuit de missie voor een veilige en rechtvaardige samenleving.

Bouwen en verbouwen

Ben je bezig met het bouwen of verbouwen van je woning? Wij geven direct advies over alle juridische aspecten die hierbij komen kijken.

Lees meer over bouwen en verbouwen

Werk en inkomen

Heb je een conflict met je werkgever, zijn er onduidelijkheden over de arbeidsvoorwaarden of over het aanvragen van een uitkering? Wij geven advies en hulp bij al je vragen over werk en inkomen.

Lees meer over werk en inkomen

Belastingen en boetes

Wij geven direct en duidelijk advies over alle juridische aspecten die komen kijken bij belastingen en boetes. Voorkom dat je teveel betaalt.

Lees meer over belastingen en boetes

Student en recht

Wij bieden betaalbare juridische hulp in duidelijke taal voor alle juridische kwesties die zich voordoen tijdens of na de studie.

Lees meer over student en recht

Wonen en buren

Wij adviseren en ondersteunen je bij jouw rechten en plichten bij het huren, verhuren of kopen van een huis in begrijpelijke taal toe te lichten. Wij zorgen voor een passende oplossing.

Lees meer over wonen en buren

Mediation en bemiddeling

Heb je een conflict in relationele sfeer? Voorkom juridische procedures. Mediation biedt vaak een uitkomst.

Lees meer over mediation en bemiddeling