Kelsey chance t AH2c A BL5g unsplash 1

Bedrijven

Alcoholwet: nieuwe mogelijkheden in gemeentelijke verordeningen

09 februari 2024 mr. Aleid Kanis

Nieuwe mogelijkheden gemeentelijke verordeningen

De Alcoholwet bevat een aantal nieuwe onderdelen die gemeenten bij verordening kunnen regelen ten opzichte van de Drank- en Horecawet:

  • Het verhogen van de minimale vloeroppervlakte-eisen voor horeca- en slijtersbedrijven.
  • Het mogelijk maken voor slijterijen om proeverijen te organiseren.
  • Het eisen van de aanwezigheid van iemand met een diploma sociale hygiëne op een vervoermiddel waar bedrijfsmatig alcohol wordt geschonken, zoals een bierfiets.
  • Het aanwijzen van een alcoholoverlastgebied wanneer sprake is van ernstige overlast of verstoring van de openbare orde.

Actualiseren beleid en gemeentelijke regelgeving

Bepalingen uit de Alcoholwet (voorheen: Drank- en Horecawet) spelen op vele beleidsterreinen een rol. Het is belangrijk om beleid en gemeentelijke regelgeving te actualiseren (lees: artikelen Drank- en Horecawet moeten worden aangepast naar de juiste artikelen uit de Alcoholwet) zodat de juiste juridische grondslag gebruikt wordt. Adviseurs van Meester en Meester kunnen helpen bij het actualiseren van beleid en gemeentelijke regelgeving en nagaan welke documenten geactualiseerd moeten worden.

Meester en Meester; Maakt recht voor iedereen toegankelijk

Meester en Meester is een juridisch adviesbureau dat staat voor een veilige en rechtvaardige samenleving. Heeft u vragen of bent u opzoek naar een concreet advies? Neem dan gerust contact op met ons, wij helpen u graag! Meester en Meester biedt rechtsbescherming aan particulieren, bedrijven en de overheid.

Voor niet-juristen kan de juridische wereld soms onbegrijpelijk zijn. Bij Meester en Meester komt talent en kennis samen. Wij maken recht voor iedereen toegankelijk en ontzorgen onze klanten op juridisch vakgebied. Heeft u onze hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via ons contactformulier of per e-mail op info@meesterenmeester.nl. We zijn ook telefonisch bereikbaar op 088-0665002. Onze kantoren zijn gevestigd in Zwolle en Kampen, maar we zijn werkzaam in heel Nederland.

Deel dit artikel

Direct hulp bij uw vraagstuk?