Hulp van een juridisch adviseur kan uitstekend van pas komen. Bedrijven, particulieren en overheden hebben vaak niet voldoende kennis van juridische zaken, waardoor situaties erg ingewikkeld kunnen zijn. Een juridisch adviseur kan je helpen in deze situaties en hierbij een oplossing zijn!

Het belang van een juridisch adviseur

Juridische kwesties worden telkens complexer, hierdoor zijn betrouwbare juridische adviseurs erg belangrijk geworden in deze periode. Met de kennis en ervaring van een juridisch adviseur verbeter je eenvoudig het opstellen van juridische documenten, het onderhandelen over geschillen en krijg je het juiste juridisch advies die past in uw specifieke situatie.

 • Expertise

 • Risicobeheer

 • Bespaar tijd/ stress

 • Professionaliteit

Strategische verbeteringen

Voor de lange termijn kan een juridische adviseur je voorzien van betere bedrijfsbeslissingen en het voorkomen van bedrijfsgeschillen. Dit heeft op de lange termijn veel voordelen voor bedrijven. Maar daarnaast zorgt het ook voor meer vertrouwen van klanten en een betere bedrijfsreputatie. Een juridische adviseur kan dus van extreem belangrijke waarde zijn voor bedrijven.

Wanneer heb je een juridisch adviseur nodig?

Voor veel ondernemers is het niet altijd duidelijk op welk moment de hulp van een jurist gewenst of noodzakelijk is. Als basisregel geldt: hoe eerder, hoe beter. Wacht niet tot er problemen ontstaan, maar betrek tijdig juridisch advies bij belangrijke beslissingen en contracten. Situaties waarin u zeker een juridisch adviseur moet raadplegen zijn onder meer:

 • Opstarten van een nieuwe onderneming of wijzigen van uw rechtsvorm
 • Opstellen of wijzigen van belangrijke contracten met klanten, leveranciers of partners
 • Beschermen van uw intellectueel eigendom en bedrijfsgeheimen
 • Fusies, overnames, investeringsrondes of verkoop van (delen van) uw bedrijf
 • Herstructureringen of ontslagkwesties
 • Geschillen of dreigende juridische claims
 • Veranderingen in voor uw bedrijf relevante wet- en regelgeving

Twijfelt u of juridische ondersteuning nodig is? Overleg dan met een juridisch adviseur van Meester en Meester. Zij kunnen inschatten of hun expertise vereist is en welke juridische stappen eventueel zinvol zijn. Zo voorkomt u dat kleine juridische issues uitgroeien tot grote problemen!

Deskundig advies het hele traject

Juridische adviseurs zijn er om u te begeleiden vanaf het eerste moment dat er juridische hulp nodig is. Ze blijven het hele traject letten op hoe de situatie zich ontwikkelt en zorgen ervoor dat u wordt geholpen met al het nodige juridisch advies. Dit zorgt ervoor dat u de beste beslissing kan nemen. Een juridisch adviseur heeft altijd als doel om u goed te informeren en zorgt ervoor dat u de juiste stappen onderneemt. Vaak wordt een juridisch adviseur daarom ook wel gezien als de must-have juridische assistent!

Benieuwd naar advies van een juridisch adviseur?

Neem gerust contact op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Direct hulp bij uw vraagstuk?